Mediation

Als het kan, proberen we kostbare rechtszaken te vermijden. Bij bijvoorbeeld een scheiding werken we met beide partijen liever aan een oplossing dan dat we onnodig procederen en daarmee kosten en emoties laten oplopen. Mediation kan hierbij een oplossing zijn.

Bij mediation probeer je met elkaar - in een aantal gesprekken - tot afspraken te komen over alles wat er voor de scheiding moet worden geregeld. De mediator kan voor vrijwel elk geschil een oplossing vinden die voor jou én je partner aanvaardbaar is. Daarbij houdt de mediator rekening met de gevoelens en de belangen van jullie allebei. Bovendien zorgt hij ervoor dat jullie geen zaken afspreken die juridisch gezien niet kunnen. Hij helpt bij het maken van afspraken die vertrouwen en zekerheid geven voor de toekomst.

Wanneer jullie op die manier samen overeenstemming bereiken, worden de gemaakte afspraken vastgelegd in een overeenkomst (het zogenaamde echtscheidingsconvenant), die door ons wordt ingediend bij de rechtbank. Het grootste voordeel van mediation is, dat het resultaat vaak bevredigender is dan een beslissing van een rechter. Er zijn geen 'verliezers', want jullie komen samen tot een oplossing waar beide partijen achter kunnen staan.

Bij ons kantoor kun je voor mediation terecht bij mr. Geert Frank de Graaf.

Geert Frank: "Als twee partijen ergens in goed overleg samen uit kunnen komen, is dat vaak veel beter dan een keiharde juridische strijd. Als de bereidheid er is, kun je veel met elkaar oplossen. Mediation kan een hoop emoties schelen, en vaak ook tijd en geld."

Meer weten over mediation bij Alcmaria Advocaten of een gratis eerste afspraak maken? Neem dan contact met ons op!

Heeft u een vraag over Mediation?

Vul het onderstaande formulier in, we reageren zo spoedig mogelijk.

Wat is uw naam?


Wat is uw Emailadres?

Wat is het onderwerp?


Wat is uw vraag of opmerking?

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten. Alcmaria Advocaten is een maatschap.

©2018 Alcmaria Advocaten - Alle rechten voorbehouden. Op deze website rust auteursrecht. Voor het overnemen, opslaan en verspreiden van de inhoud is vooraf schriftelijke toestemming nodig. Aan de op deze website vermelde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Adres


Scharlo 45
1815 CN Alkmaar

Tel.: +31 (0)72 502 44 00
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Openingstijden

Het kantoor van Alcmaria Adocaten is geopend op maandag t/m vrijdag van 09:00 uur tot 17:00 uur.


Social Media